سنگ هاي مرمر بانام تجاري انيکس و از کلمه يوناني marmoros به معني درخشان آمده است،سنگ مرمر نوعي آهک است که به رنگهاي مختلف يافت مي شود. اين سنگها در بر گيرنده کانيها و اگر گانتهاي کانيهاي رنگارنگ بوده خصوصيات اساسي آنها رنگ زيبا و جلاي خوب مي باشد . اين سنگها قابليت صيقل پذيريه بالايي دارند و تا حد جلاي آيينه اي صيقل پذيرند. از زمان قديم تا کنون در ساختمان سازي کاربري داشته است. به طور اخص در نماي داخلي، دکوراسيون، پله ها، ستون و کف به کار مي برند. سنگ هاي مرمر درتزئين ساختمانهاي بزرگ و مجسمه ها مواد اوليه منحصر به فرد بوده و بين 15 الي 20 سال اخير سنگهاي تزئيني و قيمتي به علت افزايش روزافزون صنايع مختلف جوابگوي نيازهاي آنها نبوده است.




نوع ديگر سنگهاي مرمر سنگهايي به رنگ سبز مي باشند که اين نوع سنگها بيشتر در ايران در مساجد و حسينيه ها و امامزاده ها کاربرد دارد. در صورت موجود بودن مختصري دولومي در آهک ها و منيزيم موجود در دولومي تحت تاثير عمل دگرگوني با مواد ديگري ترکيب مي شود و مرمري به رنگ سبز توليد مي کند. سنگ هاي مرمر در برابر نور خورشيد وگرما وسرما وباران مقاوم بوده سنگهاي مرمر از سنگهاي دگرگون شده سنگ آهک به وجود آمده است. کاني اصلي تشکيل دهنده آن کلسيت است. وقتي سنگ آهک به مدت طولاني تحت حرارت وفشار زياد قرار مي گيرد دگرگون شده و به سنگ مرمر تبديل مي شود در جاهايي که چشمه سار هاي آب گرم وجود دارد سنگ مرمر وسنگ تراورتن يافت مي شود. برخي از انواع سنگهاي مرمر داراي 99% کربنات کلسيم اند در واقع ماده اصلي سازنده اين نوع سنگ کربنات کلسيم مي باشد. مرمر خالص به رنگ سفيد مي باشد که بهترين معدن آن در ايتاليا و ده رستم بم و قروه سنندج مي باشد به طور کلي بهترين معادن مرمردنيا در ايران و ايتاليا وجود دارد که از نظر تنوع رنگي ايران سرآمد مي باشد. 
تنوع رنگ در سنگهاي مرمر به خاطر وجود املاح آلومينيوم و منيزيم و آهن و . مي باشد اگر اکسيد آهن بي آب در آن وجود داشته باشدرنگش سرخ و يا صورتي مانند سنگ معدن صورتي نقده آذربايجان غربي مي باشد و اگر در آهن آبدار وجود داشته باشد رنگ آن قهوه اي و يا زرد است و اگر داراي مواد زغالي و منگنزباشد رنگ آن خاکستري، کبود يا سياه رنگ است بعضي مرمرها رگه دار ، راه راه و برخي خالدار يا موجدار هستند. کانسارهاي دگرگوني هم از طريق دگرگوني مجاورتي وهم از طريق دگرگوني ناحيه اي به وجود مي آيند. سنگهاي به وجود آورنده کانسارهاي دگرگوني قبل از مرحله از مرحله دگرگوني از اهميت اقتصادي برخوردار نيستند. سنگهاي آهکي دانه ريز که اهميت اقتصادي کمتري دارند در نتيجه دگرگونيه ناحيه اي وبعضا در اثر دگرگونيه مجاورتي به کانسارهاي مرمر که از اهميت اقتصادي بالايي برخوردارندتبديل ميشوند. 
خصوصيات شاخص درمرمر: 
1.رنگ
2.بافت
3.سختي
4.تخلخل
5.حلاليت
6.مقاومت
7.قدرت




مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مرمر ,وجود ,سنگهاي ,دگرگوني ,اهميت ,اقتصادي ,سنگهاي مرمر ,اهميت اقتصادي ,کانسارهاي دگرگوني ,طريق دگرگوني ,وجود داشته
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دکتر حامد زنگنه Desiree قرآن پژوه ارز ديجيتال دوستداران محیط زیست فریمان TXT ربات خواجه نصیری‌ها استخر مدرن دختری عاشق گیلان